Način pripreme
Pirinač skuvajte u vodi u odnosu 1:3, sa solju i malo bibera. U tiganju propržite paprike, isečene na duge trakicce i izvadite na tanjir.
U istoj masti propržite luk i beli luk. Dodajte čorizo, isečen na ivice, i mleveno meso, izdrobite ga na mrvice.
Pržite da budee polugotovo. Dodajte paradajz i 1/2 šolje vode. Začinite začinima i isključite ringlu. U odgovarajući pleh, namazan maslacem ili uljem, sipajte pirinač i poravnajte ga.
Odozgo sipajte smesu sa mlevenim. Na smesu poređajte propržene paprike, svuda. Uz pomoć kašike napravite gnezda i sipajte po jedno jaje u njega. Tako uradite i sa 4 druga jajeta.
Stavite pleh u rernu. Uključite na 180 stepeni i pecite oko 20 minuta ili dok se jaja ne zaprže. Pospite peršunom i servirajte toplo.