Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Tikvice iz rerne»Tikvice punjene sirom i kačkavaljem

Tikvice punjene sirom i kačkavaljem

Zoya RaichevaZoya Raicheva
Početnik
9118
Tikvice punjene sirom i kačkavaljem
Fotografije: Zoya Raicheva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"I samo kada se setimo koliko su ukusne, odmah poželimo da imamo bar dva stomaka"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 6
  • kravlji sir - 200 g
  • kačkavalj - 100 g
  • čeri paradajz - 7 komada
  • biber
  • aleva paprika
  • jaja - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipamo jaja i promešamo ih, dodajemo sir (izgnječen), začine po ukusu i čeri paradajz, sitno iseckan.

Nakon toga, oprene i očišene tikvice prepolovimo i izvadimo unutrašnjost da izgledaju kao čamci.

Izgnječimo deo unutrašnjosti tikvica i stavljamo ih u posudu, u ostale sastojke, nakon toga ih punimo. Tikvice poređamo u namazan upleh i sipamo sva prsta vode.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. 5 minuta pre nego što ih izvadimo, pospemo kačkavaljem.

Prijatno! ☺

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
42
30
20
10
Oceni: