Način pripreme
Tikvice se operu, raseku na pola po sredini (po dužini) i izdube se pažljivo kašičicom. Unutrašnjost tikvica se ne baca već se seče na sitno u drugu posudu. Pečurke se očiste i iseku na sitno.
U duboki tiganj stavljamo maslac i 2 kašike ulja da se zagreju, nakon čega sipamo pečurke da se izdisntaju. Nakon što pečurke omekšaju sipamo na sitno isečenu unutrašnjost tikvica, 2-3 iseckana čena belog luka, malo mirođije, peršuna, prstohvat bibera i so po ukusu.
Mešamo još 1-2 minuta i sklanjamo sa vatre. Poređamo očišćene tikvice u posudu za pečenje koje smo pre toga uvaljali u malo ulja i soli.
Nakon što smo ih poređali raspoređujemo ravnomerno pečurke i pečemo u zagrejanoj rerni na 150 stepeni 15 minuta, nakon čega vadimo posudu, posipamo tikvice narendanim kačkavaljem i vraćamo u rernu na još 5-10 minuta na 200 stepeni.