Pirinač sa mlevenim mesom i spanaćem iz rerne

Pirinač sa mlevenim mesom i spanaćem iz rerne
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
1 / 3
19/03/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
"Brzo, jednostavno i ukusno - probajte naše novi, prolećni predlog - pirinač sa mlevenim mesom i spanaćem iz rerne"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno iseckate, šargarepu na kockice i dinstajte u malo maslinovog ulja. U njih dodajte mlevno meso, u malim komadićima i propržite.

Začinite biberom, alevom paprikom, solju i dodajte sok od paradajza.

Dodajte pirinač i sitno iseckan spanać. Mešajte dok spanać ne omekša, a pirinač postane providan.

Skinite sa vatre i prebacite sastojke u pleh za pečenje, sipajte 3 1/2 šolje vode i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni, dok pirinač ne bude gotov.

Umutite jaja, dodajte kiselo mleko, prelijte gotovo jelo i vratite u rernu da se zapeče.

Možete servirati jelo sa kašikom kiselog mleka.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: