Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pirinač u rerni»Pirinač sa mlevenim mesom i spanaćem iz rerne

Pirinač sa mlevenim mesom i spanaćem iz rerne

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
14537687
Pirinač sa mlevenim mesom i spanaćem iz rerne
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Brzo, jednostavno i ukusno - probajte naše novi, prolećni predlog - pirinač sa mlevenim mesom i spanaćem iz rerne"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • mleveno meso - 350 g, mešano
  • spanać - 400 g
  • sok od paradajza - 50 g
  • biber
  • aleva paprika
  • so
  • maslinovo ulje
  • za preliv
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno iseckate, šargarepu na kockice i dinstajte u malo maslinovog ulja. U njih dodajte mlevno meso, u malim komadićima i propržite.

Začinite biberom, alevom paprikom, solju i dodajte sok od paradajza.

Dodajte pirinač i sitno iseckan spanać. Mešajte dok spanać ne omekša, a pirinač postane providan.

Skinite sa vatre i prebacite sastojke u pleh za pečenje, sipajte 3 1/2 šolje vode i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni, dok pirinač ne bude gotov.

Umutite jaja, dodajte kiselo mleko, prelijte gotovo jelo i vratite u rernu da se zapeče.

Možete servirati jelo sa kašikom kiselog mleka.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: