Ćuretina sa povrćem u rerni

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77463
30/03/2018
"Želimo da imamo bar dva stomaka da bismo mogli da pojedemo više ove aromatične ćuretine sa povrćem "
Priprema20 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno100 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 163
  • Pregledi tokom meseca285
  • Pregledi tokom sedmice22
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ćureće meso - 600 g
  • krompir - 8 komada
  • paprika - 1 komad zelena + 1 komad crvena
  • karfiol - 5 - 6 ružica
  • crveni luk - 1 glavica
  • čeri paradajz - 5 - 6 komada
  • so
  • ulje - 3 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se iseče na zalogaje. Krompir se oljušti i iseče na srednje velike parčiće. Paprike se operu, očiste od semenki i iseku na krupno. Karfiol se razdeli na manje ružice, a luk se iseče na krugove.

Svi sastojci se zamešaju i prebacuju u posudu za pečenje. Posipaju se solju, biberom i alevom paprikom. Prelivaju se sa malo ulja i dobro se promešaju.

Odozgo se poređa prepolovljen čeri paradajz. Naliva se oko pola šolje vode. Posuda za pečenje se pokriva folijom i jelo se stavlja da se peče u rerni na 200 stepeni.

Pred kraj pečenja folija se sklanja. Kada se jelo izvadi iz rerne, posipa se svežim peršunom isečenim na sitno.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar