Način pripreme
Kolenice pospite solju i ostavite sa strane. U posudi izgnječite čenove belog luka, dodajte maslinovo ulje, sok od limuna, kečap, sos vorčester, senf, mleveni biber i konjak.
Mešajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu kašu. U kolenicama napravite male proreze nožem, nakon toga po celoj površini rasporedite pripremljenu kašu-marinadu.
Meso prebacite u kesu za pečenje, zajedno sa grančicama majčine dušice i ruzmarina, a nakon toga stavite u frižider na minimum 12 sati. Kesu sa mariniranim kolenicama stavite u pleh, na dno sipajte oko pola šolje vode.
Kesu izbušite čačkalicom za zube na nekoliko mesta i stavite da se peče u ugrejanoj rerni na 170 stepeni dva i po sata. Pre nego što bude gotovo skinite kesu i pecite kolenice dok ne dobiju lepu koricu.
Servirajte sa prilogom po želji. Ja samo koristila to što mi je pleh bio veliki i oko kolenica sam poređala začinjeni krompir, koji sam dodala u sredini pečenja.