Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Đuveč»Novogodišnji đuveč sa dve vrste mesa i kobasicom

Novogodišnji đuveč sa dve vrste mesa i kobasicom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2594k
Novogodišnji đuveč sa dve vrste mesa i kobasicom
Fotografije: Vanya Georgieva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"Da je bogata i plodorodna nova godina, novogodišnje jelo u đuvečari treba da se priprmi sa bar dve vrste mesa i kobasicom"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg
  • zečetina - 1 kg
  • kobasica - 2 komada
  • krompir - 5 komada
  • šargarepa - 2 - 3 komada
  • luk - 2 komada
  • zelena paprika - 1 komad
  • arpadžik luk - 1 šaka, mali
  • oljušten paradajz - 1 tegla
  • čubar - 1 supena kašika
  • nana - 1 kašičica
  • biber
  • aleva paprika
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso isecite na krupne kocke, a zečetinu na porcije.

Luk isecite na krupniji polumesec, a krompir na velike kockice.

Na dno đuvečare sipajte više ulja, prvo stavite svinjetinu, začinjenu začinima i solju, nakon toga zečetinu, luk, šargarepu, arpadžik luk, krompir, kobasicu, zelenu papriku i na kraju prelijte oljuštenim paradajzom, malo ga izgnječite, ponovo uljem i začinima.

Sipajte jednu šolju vode, čak možete i više - zavisi koliko ima mesa. Poklopite i pecite u umernoj rerni oko 2 sata.

Ovo je jedno veoma ukusno novogodišnje jelo u đuvečari, sa koijm ćete očarati svoje goste.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: