Način pripreme
1. Oljuštite i isecite jabuke na relativno fine komade, možete i kriške. Pospite sokom od limuna da ne potamne i pomešajte sa rumom, cimetom i 4 supene kašike šećera. Rasporedite u plehu, namazanom sa malo maslaca (odgovarajći je i stakleni ili keramički pleh) prečnika 20 cm.
2. Prosejte brašno u posudu i pomešajte sa šećerom, ovsene pahuljice (dobro je da budu u listićima) i vanilin šećer.
3. Unutra isecite hladan maslac i počnite da trljate prstima dok ne dobijete mrvice (krambl). Stavite u frižider, a za to vreme uključite rernu da se ugreva na 180 stepeni.
4. Sipajte mrvice preko jabuka i poravnajte, ali nemojte previše - krambl treba da izleda čupavo.
5. Pecite 30 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.
Hladan krambl servirajte hladan (može i mlak) sa kuglom sladoleda!
Neka vam je slatko!