Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Najjednostavniji i najukusniji hleb bez mešenja

Najjednostavniji i najukusniji hleb bez mešenja

Yanitsa NikolovaYanitsa Nikolova
Šef kuhinje
22874943
Najjednostavniji i najukusniji hleb bez mešenja
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
2 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
42 min.
Porcije
6
"Bez mešenja, bez gubljenja vremena - odličan hleb sa hrskavom koricom i jedinstvenim mirisom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 800 g
  • so - 1 supena kašika
  • voda - 600 ml, mlaka
  • kvasac - 1 kockica svež ili 2 kesice suvog
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac rastvorite u vodu, ostavite malo pokriven.

U posudi pomešajte brašno i so, napravite udubljenje i sipajte kvasac. Mešajte drvenom kašikom dok ne dobijete gusto i lepljivo testo. Ostavite pokriveno oko 2 sata.

Posle sipajte na brašnom posutu radnu površinu i sa 3-4 pokreta napravite oblik. Pokrijte na oko 30 minuta posudu u kojoj je nadolazilo.

Za to vreme uzmite šerpu od livenog gvožđa ili đuvečaru ili drugu posudu u kojoj nema plastike sa poklopcem, i ugrejte u rerni na 230 stepeni.

Nakon 30 minuta uzmite testo i stavite u šerpu. Poklopite i vratite u rernu na 30 minuta, nemojte otvarati.

Nakon toga skinite poklopac i hleb pecite još 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: