Način pripreme
Krompir očistite, oljuštite i krupnije izrendajte. Obilno posolite i ostavite na 20-30 minuta.
Za to vreme isecite šunku na sitne kockice, praziluk i spanać mnogo sitno, dimljeni, topljeni sir na kockice. Umutite jaje sa svežim mlekom.
Izrendani krompir dobro iscedite rukkama da se odvoji voda i skrob.
Dodajte čubar, biber, kumin, praziluk, topljeni sir, spanać i šunku. Lepo promešajte i dodajte sveže mleko i jaje.
Ponovo promešajte smesu i prebacite u kalupe za mafine, namazane maslacem. Lagano pritisnite kašikom i preko svakog kalupa stavite po jednu kašičicu maslaca.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni, na rešetki i sa uključenim ventilatorom dok korpice ne dobiju braon boju - oko 15 minuta.
Prilikom serviranja u svaku porciju stavite posudicu sa mlečnim sosom.
Prijatno!