Korpice od krompira sa kiselim mlekom i maslacem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
97
644
27/12/2017
"Iskusne domaćice znaju kako da naprave efektna i super ukusna predjela, kojima će oduševiti goste "
Priprema10 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano166
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte krompir i oljuštite ga. Izgnječite ga viljuškom, dok je još vruć. Začinite solju, biberom, ruzmarinom i origanom. Dodajte jednu kašičicu aleve paprike i zamesite u ujednačenu smesu.

Raspodelite krompir testo na 4 lopte i oblikujte posudice. Poređajte ih u posudu za pečenje postavljenu papirom i namazanu uljem.

Pospite odozgo parmezanom (možete da zamenite kačkavaljom). Ispecite u zagrejanoj rerni.

Gotove posudice napunite kiselim mlekom. Istopite maslac, dodavajući alevu papriku i prelijte preko mleka. Garnirajte peršunom.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar