bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Korpice»Brze slane korpice od krompira

Brze slane korpice od krompira

Brze slane korpice od krompira
Fotografije: Zoritsa
1 / 6
06/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
"Najefikasnije meze za pivo se pravi u kalupu za mafine, evo ga još jedan dokaz"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir očistite, oljuštite i krupnije izrendajte. Obilno posolite i ostavite na 20-30 minuta.

Za to vreme isecite šunku na sitne kockice, praziluk i spanać mnogo sitno, dimljeni, topljeni sir na kockice. Umutite jaje sa svežim mlekom.

Izrendani krompir dobro iscedite rukkama da se odvoji voda i skrob.

Dodajte čubar, biber, kumin, praziluk, topljeni sir, spanać i šunku. Lepo promešajte i dodajte sveže mleko i jaje.

Ponovo promešajte smesu i prebacite u kalupe za mafine, namazane maslacem. Lagano pritisnite kašikom i preko svakog kalupa stavite po jednu kašičicu maslaca.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni, na rešetki i sa uključenim ventilatorom dok korpice ne dobiju braon boju - oko 15 minuta.

Prilikom serviranja u svaku porciju stavite posudicu sa mlečnim sosom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: