Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Zeljanica»Kupusnik od gotovih kora sa paprikom

Kupusnik od gotovih kora sa paprikom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k898
Kupusnik od gotovih kora sa paprikom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 10
09/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Ako kupusnik nije sa paprikama, nemojte uopšte da ga hvalite"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 6 - 8 komada
  • kiseli kupus - 1/2 glavice, mala
  • mleveno meso - 250 g
  • pirinač - 1 šaka, puna
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 2 komada (zelena ili žuta)
  • suve paprike - 1komad, crvena
  • ljuta paprika - po ukusu, tucana
  • biber - po ukuu
  • kumin - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • peršun - 1 supena kašika, suv
  • ulje - 90 ml
  • so - po ukusu
  • za preliv
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

1. Pripremite nadev tako što iseckate luk i sveže paprike na kockice. Pržite u ugrejanom ulju na umerenoj vatri oko 5-7 minuta.

2. Isecite kupus sitno i stavite i njega, ne cedite ga. Sipajte oko 250 ml vode ili rasola, i ostavite da se dinsta dok ne ispari tečnost, nakon toga dodajte pirinač, prethodno opran od skroba. Pržite ga dva minuta i sipamo još 250-300 ml vode, poklopite i ostavite da upije tečnost iz pirinča oko 7-8 minuta.

3. Čim ostane na masti (gledajte ga da ne zagori po dnu), probajte da li su kupus i pirinač omekšali - ne treba da budu potpuno gotovi, ali ne i previše tvrdi, zato, ako je potrebno dodajte još malo tečnosti, i sačekajte da ispari.

4. Dodajte mleveno meso, začine, izmrvljenu suvu papriku i još malo vode (100 ml), mešajte dok se ne izdrobi i skinite sa vatre. Nadev za kupusnik je gotov.

5. Razvucite kore za pitu. One ne moraju biti najfinije. Ravnomerno rasporedite nadev i uvijte dve po dve. Svaki rolat uvijte i poređajte u okrugao pleh u oblik puža (uvijena pita).

6. Dobro umutite sastojke za preliv, njime obilno premažite pitu, a ostatako odozgo ravnomerno prelijte. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, dok ne dobije zlatnu boju.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: