Burek od gotovih kora sa sirom

VecaVecaPočetnik1776212
05/09/2019
"Ovom bureku nedostaje samo jogurt "
Priprema25 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano461
  • Pregledi tokom meseca458
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za gibanicu - 25 komada (oko 500 g)
  • ulje - 100 ml
  • gazirana mineralna voda - 100 ml
  • sir - 400 g
* merne jedinice

Način pripreme

Tepsiju premazati uljem. Poređati 3 kore, tako da padaju preko tepsije). Sir staviti u dublju posudu i zgnječiti ga viljuškom. Gaziranu mineralnu vodu sipati u jednu posudu, a u drugu usuti ulje.

Kore poprskati uljem, pa gaziranom mineralnom vodom. Naborati 7 kora i poređati ih jednu do druge. Poprskati ih uljem, pa gaziranom mineralnom vodom. Rasporediti polovinu sira.

Preko rasporediti red naboranih kora, ali ih ređati suprotno od prvog reda. Poprskati ih uljem, pa gaziranom mineralnom vodom. Preko rasporediti drugu polovinu sira. Poređati još jedan red od 7 naboranih kora, sada ih ređati kao u prvom redu. Poprskati ih uljem, a potom gaziranom mineralnom vodom.

Preklopiti krajeve od one tri kore koje su prve poređane u tepsiji, pa ih poprskati uljem, a potom gaziranom mineralnom vodom. Preko staviti jednu koru podvući je sa svih strana. Premazati je uljem i peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 35 minuta.

Savet: Uz vruć burek poslužiti jogurt. Sir nisam solila, jer je bio dovoljno slan. Ukoliko je vaš sir manje slan, posolite po ukusu. Kada sam navela naborane kore, znači - kao harmonika dođe kora kada se tako skupi.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar