Jagnjeći but pečen na rešetki

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
12/04/2018
"Vama ostavljamo da rešite da li ćete ga spremiti sa masnoćom ili bez - u svakom slučaju će biti ukusno "
Priprema20 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno170 min.
Porcije9
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano192
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Iseckamo i izrežemo but na jednake parčiće. Natrljamo sa više soli koja treba da se upije u debele parčiće, čubrom, biberom i alevom paprikom (u velikoj količini), nanom.

Poređamo parčiće u posudu za pečenje zajedno sa isečenim mladim lukom, dolivamo čašu vode, prekrivamo folijom i stavimo u prethodno zagrejanu rernu. Pečemo oko dva sata dok se meso ne izdinsta dobro.

Stavljamo na veću rešetku od roštilja ili rešetku od rerne i poređamo meso na nju. Stavljamo posudu odozdo, nad kojom će se cediti masnoća i zapečemo dok ne dobijemo hrskavu koricu.

Naravno, možete da preskočite rešetku. Ovaj način pripreme je za one koji žele da uštede koju kaloriju od ove vrste visoko masnog mesa. Ipak zadržava dobar ukus. Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar