Način pripreme
Jagnjetina se iseče pažljivo oštrim nožem, da se formira džep. Meso se posoli sa svih strana. U posudici se pomešaju suvi začini - cimet, narendan muskatni oraščić, kurkuma, kumin, đumbir, biber, aleva paprika i beli biber.
Začini se dobro promešaju i dodaje se nekoliko kašika ulja, da se pretvori u kašu. Ovom smesom se maže celo meso. Iznutrice za sarmicu se skuvaju u posoljenoj vodi, zajedno sa pola glavice luka. Nakon što su skuvane i ohlađen seče se na sitno.
Odvojeno se u zagrejanom ulju zaprži isečene vezica mladog uka, dodaje se i pirinač. Dodaje se voda u odnosu 1 prema 3 sa pirinčem. Na kraju se dodaje isečena nana i isečene iznutrice od sarmice.
Nadev se mnogo dobro zamesi. Začinjava se biberom, kurkumom, đumbirom i muskatnim oraščićem. Napravljeni džep u jagnjetini se pažljivo puni i zašiva koncem. Posle se stavlja u posudu za pečenje, naliva se sa dve šolje vode.
Posuda se pokriva aluminijumskom folijom i peče se na 200 stepeni oko 3 sata. Poslednjih 15 minuta pre nego što je jelo gotovo, sklanja se folija da se zapeče.