Način pripreme
Da bi obradovali voljene ljude ukusnim i originalnim burgerima, zamesimo mleveno meso sa lukom isečenim na sitno, malo sušene papričice, solju i biberom po ukusu.
Oblikujemo ćuftice prema ličnoj preferenciji i stavljamo ih da se zapeku na gril tiganju. Malo pre nego što ih sklonimo s vatre, stavljamo preko svake po jedno parče kačkavalja da se lagano rastopi.
Hlepčiće za burger se iseku na pola i zapeku se nekoliko sekundi u vrućem tiganju, da mogu da se zapeku i da nam daju onaj neverovatan ukus i aromu koju očekujemo.
Na donji hlepčić namažemo barbikju sos, nakon toga stavljamo salatu, meso, paradajz i završavamo gornjim hlepčićem, namazanim majonezom. Da se ne raspadne, možemo da ga povežemo drvenim štapićem.
Idelano ide sa garnirungom od pohovanog luka, prženog krompira ili zelenom salatom s paradajzom.
Prijatno!
Beleška: Sastojci su dovoljni za pravljenje 4 burgera.