Engleski krambl

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
13/04/2018
"Toliko ukusan kolač, koji donekle objašnjava zašto englezi stalno piju čaj "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano750
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite jabuke i isecite na kocke. Rasporedite ih u posudu za pečenje i pospite ih šećerom. Promešajte ih i poravnajte.

Pomešajte brašno, ovsene pahuljice, 100 g braon šećera, istucane orahe i maslac i trljajte ih rukama dok se ne dobiju mrvice od maslaca. Rasporedite ih ravnomerno preko jabuka.

Skroz odozgo pospite preostalih 100 g braon šećera, koji će se blago karamelizovati pri pečenju i dače dodatan ukus i aromu.

Pecite na 200 stepeni 30-40 minuta. Ostavite da se blago ohladi i servirajte ga sa kašikom umućene pavlake. Krambl je najbolje da se servira blago topao sa hladnom nezaslađenom pavlakom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar