Engleski krambl

Petya KeranovaPetya Keranova
Početnik
83702
Engleski krambl
Fotografije: Petya Keranova
1 / 3
13/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Toliko ukusan kolač, koji donekle objašnjava zašto englezi stalno piju čaj"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 2 kg
  • šećer - 4 kašike
  • Za mrvice od maslaca
  • brašno - 200 g
  • ovsene pahuljice - 200 g
  • maslac - 200 g
  • smeđi šećer - 200 g
  • orasi - 3 kašike, istucani
  • Za serviranje
  • pavlaka - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite jabuke i isecite na kocke. Rasporedite ih u posudu za pečenje i pospite ih šećerom. Promešajte ih i poravnajte.

Pomešajte brašno, ovsene pahuljice, 100 g braon šećera, istucane orahe i maslac i trljajte ih rukama dok se ne dobiju mrvice od maslaca. Rasporedite ih ravnomerno preko jabuka.

Skroz odozgo pospite preostalih 100 g braon šećera, koji će se blago karamelizovati pri pečenju i dače dodatan ukus i aromu.

Pecite na 200 stepeni 30-40 minuta. Ostavite da se blago ohladi i servirajte ga sa kašikom umućene pavlake. Krambl je najbolje da se servira blago topao sa hladnom nezaslađenom pavlakom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: