Keks torta sa kremom od vanile i čokoladom

13/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4221
"Čekanje je najteže u pripremi ove veoma ukusne keks torte - jedna noć za savršen rezultat "
Priprema25 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno35 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano272
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • običan keks - 1 - 2 velika pakovanja
  • orasi - ili mleveni keks za prekrivanje torte
  • Krem
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 100 g
  • brašno - 20 g
  • skrob - 20 g
  • jaja - 1 komad
  • žumanca - 3 komada
  • vanila - 1 kašičica ekstrakta
  • so - 1 prstohvat
  • kompot - za potapanje keksa, može i sveže mleko
  • Glazura
  • čokolada - 100 g
  • ulje - 1 - 2 kašike ili maslac
* merne jedinice

Način pripreme

Za krem se stavlja mleko na ringlu, u odvojenoj posudi se umuti jaje i žumanca sa šećerom i solju, dodaje se prosejano brašno i skrob.

Promeša se dobro i dodaje se u mleko dok se neprestano meša dok se ne zgusne i sklanja se. Meša se s vremena na vreme da ne uhvati koru. Kad se potpuno ohladi, može da se pasira, da bi bio gladak krem.

Keks se potapa na kratko u mleko ili nešto drugo i ređa se u jedan red u kalup za tortu ili drugi kalup po izboru, stavlja se krem i tako dok se krem ne potroši i završava se kremom sa svih strana.

Pravi se glazura od istopljene čokolade i ulja i preliva se odozgo, sa strane se prekrije orasima ili mlevenim keksom.

Treba da odstoji u fružideru u toku noći.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti