Jednostavna torta od pavlake bez pečenja

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
15/04/2018
"San svakog poslastičara početnika - sjajna torta koja se pravi veoma lako "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano786
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - 1 pakovanje, gotove
  • sok od kompota - 1 kompot
  • tečna pavlaka - 500 ml, slatka
  • banane - 3 - 4 komada
  • esencija ruma - nekoliko kapi
  • džem od kajsija - 1 - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Slatku pavlaku (500 ml, gotova, zaslađena) nalivamo u odgovarajuću posudu i mutimo mikserom nekoliko minuta dok se ne zgusne - prvo na manjoj, a posle na većoj brzini.

U sok od kompota stavljamo nekoliko kapi esencije ruma i mešamo.

Jednu od banana ostavljamo za ukrašavanje torte, a druge isečemo.

U odgovarajući veliki dezertni tanjir stavljamo jednu koru.

Sirupiramo sa sokom od kompota i mažemo blago pavlakom. Ređamo parčiće banana. Drugu koru mažemo blago pavlakom i stavljamo preko druge kore koja je s pavlakom okrenuta ka bananama, preko kore u tanjiru, da se zalepe kore.

Prelivamo koru sokom od kompota, ponovo pavlaku i banane i tako sve kore. Gotovu tortu odozgo i sa strane mažemo pavlakom i ukrašavamo krugovima banana.

Džem od kajsija razredimo sa vrlo malo vode i četkom mažemo krugove banana.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar