Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Keks Torta»Sveža torta od citrusa bez pečenja

Sveža torta od citrusa bez pečenja

LiudmilaLiudmila
Inovator
4711671k162
Sveža torta od citrusa bez pečenja
Fotografije: Liudmila
1 / 5
24/02/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
"Veoma ukusna i sveža torta sa pomorandžama sa ukusom citrusa... i to bez pečenja."

Potrebni sastojci

  • keks - 250 g
  • kravlji maslac - 100 g
  • kiselo mleko - 500 g
  • puding - 1 pomorandža
  • voda - 500 ml
  • šećer - 2 šolje
  • pomorandže - 1 komad
  • limun - 1 komad
  • želatin - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se samelje keks i pomeša se sa istopljenim maslacem.

Prsten za tortu prečnika 24 cm se stavlja na odgovarajući tanjir. Smesa u akoru se sipa u njega. Izravna se kašikom.

Kiselo mleko se pomeša sa 1 čašom šećera i izrendanom korom jednog velikog limuna, kao i sokom od polovine pomorandže.

Dve kašičice želatina se namoče u 50 ml vode i kada želatin nabubri, 20 sekundi se topi u mikrotalasnoj rerni. Dodaje se u kiselo mleko i meša.

Na koru se sipa mlečni krem. Pre toga po zidovima prstena sam poređala polovine pomorandže.

Jednostavna torta se stavlja u zamrzivač na pola sata, za to vreme se sprema drugi krem za tortu.

Pulpa polovine pomorandže čiji sam sok koristila se samelje.

Puding se rastvara u pola litre vode koja uzavire na ringli, dodaje se i ostala čaša šećera.

Gotov krem se skida sa ringle i kratko se hladi uz mešanje da se ne bi formirala kora.

Dodaje se i pulpa.

Torta se vadi iz zamrzivača i u njenu sredinu se sipa krem od pomorandže. Izravna se kašikom.

Odozgo se ređaju komadi pomorandže i limun. Ali vi jednostavnu keks tortu možete dekorisati po vašem ukusu.

Ostavlja se da se stegne u frižideru. Dobro bi bilo barem na sat, dva da odstoji. Prosto pratite potpuno stezanje krema.

Veoma ukusna i sveža torta sa pomorandžama sa ukusom citrusa... i to bez pečenja.

Sigurno će biti veoma odgovarajkuća i u letnjim mesecima.

Ali lično ja ovu aromu u svežoj torti od citrusa bez pečenja povezujem sa zimom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: