Način pripreme
Dve vrste keksa se nalome na male parčiće u posudu.
U posudi pomešamo vodu, šećer, tečnu pavlaku, maslac i kakao. Na umerenoj vatri se meša dok se ne istope maslac i šećer i sklanja se sa ringle.
Priprema se želatin tako što se meša u soku od kompota i zagreva se da se rastopi. Pola se sipa u posudu i dobro se promeša.
Parčići keksa sipaju se u smesu od kakaa i pažljivo se mešaju, da ne postane kaša.
Odvoji se pola banane i deo jagoda za ukras odozgo, preostale se seku na kocke i dodaje se smesa od keksa. Meša se ponovo i sipa se preko prozračne folije u posudu od 22 cm.
Odozgo se pritiska kašikom, da se dobije kora i ostavlja se u frižider da se stegna 1-2 sata. Sprema se glazura, tako što se zagreva pavlaka, ali ne da provri, dodaje se nalomljena čokolada i maslac, meša se u homogenu smesu.
Vadi se kora i okreće se prvo na jedan tanjir, posle se sklanja folija i okreće se u novi tanjir. Kašikom se odozgo preliva čokoladna rešetka.
Ukrašava se kriškama jagoda, krugovima banane i preostalim istopljenim želatinom se maže voće i maže se čokolada pomoću četke. Dekoriše se listovima mente i ostavlja se da se stegne u frižideru.
Ukusno, letnje i sveže! Nek vam je slatko!