Đevreci sa kačkavaljem i semenkama

16/04/2018
"Miris ovih đevreka će probuditi i najveće spavalice u kući "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano224
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 200 ml, toplo
  • kvasac - 7 g, suv
  • ulje - 30 ml
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 450 g, belo
  • za nadev
  • kačkavalj - 150 g, fino izrendan
  • za premazivanje i posipanje
  • med - 2 supene kašike, tečan
  • voda - 2 supene kašike
  • seme maka
  • susam
  • kim
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipajte mleko, kvasac, prstohvat soli, šećer i 3-4 supene kašike brašna. Promešajte i ostavite da nadođe.

Preostalo brašno prosejte i u sredini napravite udubljenje, i sipajte nadošao kvasac, preostalu so i zamesite srednje tvrdo testo.

Oblikujte lepu loptu i ostavite tako u namazanoj posudi da nadođe oko 1 sat. Gotovo testo podelite na 10 delova.

Po želji koristite vagu za merenje testa. Svaki deo razvucite na dugačak pravougaonik, pospite izrendanim kačkavaljem i uvijte fitilj.

Uvijte po dva fitilja, uvijte u đevrek, ivice učvrstite, Gotove đevreke ostavite da nadođu. Nakon toga ih namažite medenom vodom (med, rastvoren u vodi), pospite kimom, semenom maka i susamom.

Pecite na 180 stepeni oko 15-20 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar