Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Zeljanica»Uvijena zeljanica sa zeljem i sirom

Uvijena zeljanica sa zeljem i sirom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Uvijena zeljanica sa zeljem i sirom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
10
"Što je uvijenija, to je ukusnija"

Potrebni sastojci

  • sastojci za testo
  • jaja - 2 komada (1 žumance za premazivanje)
  • sveže mleko - 300 ml
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • suvi kvasac - 7 g, dr. Oetker
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 4 supene kašike
  • brašno - 800 g
  • sastojci za nadev
  • zelje - 500 g (blanširamo zamrnut)
  • luk - 1/2 komada
  • nana - 1 kašičica
  • biber - prstohvat
  • jaja - 1 komad
  • sir - 200 g
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite srednje tvrdo testo od navedenih sastojaka, ostavite na toplom. Napravite loptice i od svake razvucite veliku tanku koru, namažite je uljem.

Prethodno propržite luk sa zeljem, začinite nanom i malo soli, kad skinete sa vatre dodajte jedno jaje, promešajte lepo i ovu smesu rasporedite na kore.

Pospite sirom i dodajte još malo ulja, uvijte u slab rolat, uvijte malo i stavite u pleh, namazan uljem.

Kad napunite pleh, pokrijte ga i ostavite da nadođe, kad zeljanica nadođe, namažite je umućenim žumancem sa malo mleka i ulja, po želji pospite susamom.

Pecite u ugrejanoj rerni na 170 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
51
40
31
20
10
Oceni: