Zeljanica sa koprivom

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
1
1
27/04/2017
"Zeljanica sa prazilukom i koprivom je jako lep prolećni recept koji svako treba da proba "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano9 135
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice24
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • kore - oko 450 g svežih kora
  • praziluk - 2 struka, krupnija
  • kopriva - 250 g sveže
  • so
  • sir - 250 g
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćen praziluk sitno naseckati, rukama ga istrljati sa solju i staviti da se prži na malo zagrejane masnoće.

Opranu i isceđenu koprivu ostaviti 1 minut u kipućoj vodi, pa je ostaviti da se iscedi. Sjedniti praziluk i koprivu, a posebno zdrobiti sir.

Kore pocepati na krupne komade. U nauljen pleh ređati red kora, sloj nadeva, pa posuti sirom.

Ponovo ređati kore, namazane uljem ili rastopljenim maslacem, i tako sve dok se ne iskoriste sastojci.

Celu zeljanicu premazati uljem i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni, dok ne dobije prijatnu boju, oko 15-20 minuta.

Pečenu zeljanicu sa koprivom naprskati vodom odozgo, pa prekriti krpom i ostaviti tako 15-ak minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar