Način pripreme
U posudi prosevamo brašno. U njega stavljamo kukuruzni griz. U sredini pravimol udubljenje i dodajemo belance, ulje i so.
U velikoj čaši pomešamo vodu i sveže mleko i lagano ih ugrejemno. U njega stavljamo šećer i kvasac. Promešamo smesu kašikom i dodajemo 2 supene kašike brašna unutra i ponovo promešamo. Ostavljamo na toplom 5-6 minuta da kvasac nadođe.
Kad nadođe, dodajemo i njega u druge sastojke. Zamesimo meko testo na brašnom posutoj radnoj površini. Mesimo i oblikujemo loptu od testa, namažemo sa malo ulja i stavljamo u čistu posudu na nadođe u toploj prostoriji, pokriveno krpom, oko 40 minuta.
Kad testo nadođe, oklagijom ga razvučemo u veliki krug, na brašnom posutoj radnoj površini. Sečemo ga na 12 trouglova. U posudi pomešamo sir i 2 supene kašike margarina sa maslacem. U široki deo svakog trougla stavljamo od slanog naeva. Uvijamo kiflice.
U pleh, prečnika 25 cm, obloženog papirom za pečenje ređamo kiflice na malom rastojanju, prvo kružno po ivicama i posle kružno po sredini.
Prilikom pečenja dodatno nadođu i zauzmu ceo pleh. Ostavljamo 20 minuta da nadođu na toplom, pokrivene krpom. Kad nadođu, mažemo ih umućenim žumancem i posipamo kimom, susamom.
Pečemo na 180 stepeni dok ne budu gotove.
Neka vam je slatko!