bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Mekane kiflice sa kvascem

Mekane kiflice sa kvascem

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
694
371
Mekane kiflice sa kvascem
Fotografije: Anonimen
1 / 9
05/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema50 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno90 min.
Porcije10
"Ništa ne daje energiju za ceo dan, kao ove ukusne kiflice sa omiljenim nadevom"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 2/3 kocke, svež
  • šećer - 8 kašika
  • sveže mleko - 300 ml
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 120 ml
  • so - 1 kašičica
  • brašno - oko 1 kg
  • marmelada - ili slični nadev
* merne jedinice

Način pripreme

U toplom mleko rastvorite kvasac sa polovinom šećera i nekoliko kašika bašna. Ostavite da se kvasac aktivira.

U aktivirani kvasac dodajte belance, ulje i brašno i so. Umesite meko testo koje se ne lepi. Ostavite ga da se udvostruči.

Nadošlo testo podelite na dva dela, a svaki deo razvucite oklagijom u okruglu koru prečnika oko 35-40 cm. Koru isecite na 16 parčeta od sredine prema krajevima.

Na široki deo trougla stavite pola kašičice nadeva po želji, podvijte krajeve i umotajte testo u kiflicu. Poređajte kiflice u pleh preko papira za pečenje i ostavite ih na 50 stepeni 10-15 minuta.

Kada kiflice lagano narastu, premažite ih umućenim žumancem sa 1-2 kašike mleka i toliko ulja. Pospite kiflice šećerom i pecite ih na 160 stepeni dok ne budu gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: