Način pripreme
Rerna - 180 stepeni.
Ravan pleh, obložen papriom za pečenje.
Kiflice možemo praviti mikserom, ali i ručno.
U posudu miksera sipamo brašno, so i šećer. Promešamo. Dodajemo aktivirani kvasac, prethodno pomešan sa malo mlakog mleka. Zamesimo testo. Dodajemo jedno po jedno žumance i u porcijama rastopljeni maslac.
Ako je potrebno možemo dodati još malo brašna 1-2 supene kašike. Testo treba da bude gusto, elastično i da se ne lepi. Oblikujemo loptu i ostavljamo u namazanoj posudi da nadođe oko 1 sat.
Na namazanoj radnoj površini delimo na 2 dela, a svaki delomo na 8 jednakih delova, oko 55-60 g svaki. Od svake lopte pravimo fitilj debljine oko 1 cm i dužine oko 20 cm. Presavijamo na dva dela i uvijamo oko.
Poređamo u pleh i ostavljamo ponovo da nadođe oko 20 minuta. Namažemo jajetom. Pečemo na 180 stepeni oko 15-20 minuta.
KREM
Pomešamo dve vrste pudinga, vanilu i pavlaku. Sveže mleko ugrevamo sa šećerom. U posudi sa malo hladnog mleka rastvorimo oba pudinga. Sipamo u ugrejano sveže mleko uz neprestano mešanje pripremamo dok ne dobijemo težak i gust krem.
Skidamo sa vatre, dodajemo vanilu i žaljivo u malim komadima dodajemo maslac uz neprestano mešanje. Pokrivamo dobro folijom i ostavljamo da se poptuno ohladi.
Kiflice isečemo po horizontali i u jednu polovinu stavljamo krem uz pomoć šprica sa zvezdastim nastavkom. Pokrivamo drugom polovinom kiflice, malo pritiskamo.
Posipamo šećerom u prahu.