Mekane kiflice sa kremom

03/06/2019
"Dođe nam da ih pojedemo samo gledajući "
Priprema25 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno45 min.
Porcije16
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano269
  • Pregledi tokom meseca33
  • Pregledi tokom sedmice15
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • so - prstohvat
  • šećer - 5 supenih kašika
  • suvi kvasac - 7 g
  • žumanca - 3 komada
  • maslac - 3 supene kašike, rastopljen
  • KREM
  • sveže mleko - 750 ml
  • puding - 1 komad, od vanile
  • puding - 1 komad, pavlaka
  • vanila - 1 kesica
  • šećer - 6 supenih kašika
  • maslac - 180 g
  • jaja - 1 komad, za premazivanje
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni.

Ravan pleh, obložen papriom za pečenje.

Kiflice možemo praviti mikserom, ali i ručno.

U posudu miksera sipamo brašno, so i šećer. Promešamo. Dodajemo aktivirani kvasac, prethodno pomešan sa malo mlakog mleka. Zamesimo testo. Dodajemo jedno po jedno žumance i u porcijama rastopljeni maslac.

Ako je potrebno možemo dodati još malo brašna 1-2 supene kašike. Testo treba da bude gusto, elastično i da se ne lepi. Oblikujemo loptu i ostavljamo u namazanoj posudi da nadođe oko 1 sat.

Na namazanoj radnoj površini delimo na 2 dela, a svaki delomo na 8 jednakih delova, oko 55-60 g svaki. Od svake lopte pravimo fitilj debljine oko 1 cm i dužine oko 20 cm. Presavijamo na dva dela i uvijamo oko.

Poređamo u pleh i ostavljamo ponovo da nadođe oko 20 minuta. Namažemo jajetom. Pečemo na 180 stepeni oko 15-20 minuta.

KREM

Pomešamo dve vrste pudinga, vanilu i pavlaku. Sveže mleko ugrevamo sa šećerom. U posudi sa malo hladnog mleka rastvorimo oba pudinga. Sipamo u ugrejano sveže mleko uz neprestano mešanje pripremamo dok ne dobijemo težak i gust krem.

Skidamo sa vatre, dodajemo vanilu i žaljivo u malim komadima dodajemo maslac uz neprestano mešanje. Pokrivamo dobro folijom i ostavljamo da se poptuno ohladi.

Kiflice isečemo po horizontali i u jednu polovinu stavljamo krem uz pomoć šprica sa zvezdastim nastavkom. Pokrivamo drugom polovinom kiflice, malo pritiskamo.

Posipamo šećerom u prahu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar