Mini ekleri

17/04/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Savršeni mini ekleri koji se tope u ustima "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano205
  • Pregledi tokom meseca30
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 8 komada
  • brašno - 3 šolje
  • ulje - 1 šolja
  • voda - 3 šolje
  • puding - 2 kesice, od vanile, Dr. Oetker
  • sveže mleko - 1 l
* merne jedinice

Način pripreme

Vodu i ulje stavite da proključaju. Postepeno dodajte brašno, neprestano mešajući drvenom kašikom.

Kada testo prestane da se lepi za zidove šerpe, onda je sklonite sa vatre. Sačekajte da se malo ohladi, ali ne mnogo, ili kako kažu - kada stavite prst u testo, da možete da podnesete temperaturu.

Dodajte 8 jajeta, jedno po jedno, dok ih testo u potpunosti ne upije, pa onda mešajte drvenom kašikom u suprotnom smesu. Njome premažite tepsiju i pomoću šprica napravite eklere. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Kada su gotovi, onda ih isecite i napunite kremom, koji ste napravili od mleka i pudinga. Po želji, možete preko poprskati tečnom čokoladom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti