Način pripreme
Uzmite kaserolu i stavite u nju prvo vodu, ulje i prstohvat soli. Stavite na ringlu. Kada počne da vri, dodajte brašno uz neprekidno mešanje. Ostavite malo da se prohladi testo i dodajte jaja. Promešajte.
Uzmite posudu za pečenje i postavite je papirom za pečenje. Kašikom uzmite testo i poređajte u posudu, ostavljajući izvesni rastojanje između svakog eklerčića. Ispecite 30 minuta na 200 stepeni. Nakon što su gotovi ostavite ih da se ohlade.
Počnite da spremate banana krem. U šerpu stavite mleko i stavite ga na ringlu.
U posudici umutite jaja, šećer i brašno. Pasirajte banane i dodajte ih u poh.
Nakon toga dodajte ovu smesu u mleko i promešajte dok se ne zgusne.
Ostavite da se potpuno ohladi banana krem. Nakon toga umutite tečnu slatku pavlaku i dodajte je u krem.
Pomoću šprica napunite eklerčiće kremom.
Poređajte ih na psolužavnik i pospite sa malo istopljene čokolade.
Stavite u frižider na sat, pre nego što servirate eklerčiće sa banana kremom.