Krambl sa trešnjama u čaši

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
286
17/04/2018
"Desert sa trešnjama za prave ljubitelje "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano142
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • trešnje - 300 g
  • kora limuna - 1 kašičica, rendana
  • sok od limuna - 2 kašičice
  • smeđi šećer - 3 kašike
  • brašno - 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1/4 kašičice
  • smeđi šećer - 3 kašike
  • maslac - 2.5 kašike, iseckan na kockice
* merne jedinice

Način pripreme

U činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i maslac.

Rukama počnite da gnječite dok ne dobijete izmrvljenu smesu.

Smesi dodajte šećer, promešajte i stavite u frižider na 10-15 minuta.

Očistite trešnje od koštica, tako što ćete ih iseći na 4 i tako ukloniti koštice.

Pomešajte sa korom limuna, sokom i šećerom.

Rasporedite u vatrostalne činijice. Preko rasporedite komadiće maslaca. Pecite oko 20 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar