Način pripreme
U posudi pomešamo maslac zajedno sa šećerom. Dodamo im mleko, jaja, cimet, mlevene orahe i vanilu.
U drugoj posudi pomešamo brašno s praškom za pecivo i sodom, i dodajemo smesu od maslaca. Sve promešamo veoma dobro. Dobija se gusta smesa.
Za krambl pomešamo brašno, šećer, orahe i cimet. Promešamo i dodajemo im i maslac koji smo isekli na kocke. Počinjemo da pritiskamo prstima dok ne dobijemo mrvice.
Od guste smese kašikom grebemo i stavljamo u posudu sa mrvicama od maslaca.
Dobro uvaljamo sa svih strana i naređamo u posudu za pečenje koji smo prethodno podmazali ili postavili papir za pečenje.
Poređamo gotove krambl kekse na rastojanju jedan od drugog. U sredinu svakog od njih postavljamo po jednu trešnju odozgo.
Pečemo oko 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni.