Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Krambl»Krambl-keks sa trešnjama

Krambl-keks sa trešnjama

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k420
Krambl-keks sa trešnjama
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
09/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
16
"Kako da ti se ne rasstopi srce kad vidiš hrskave keksiće sa trešnjom u sredini"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • maslac - 120 g
  • šećer - 160 g
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • vanila - 1 komad
  • cimet - 1 kašičica
  • orasi - 1 kašičica, mleveni
  • brašno - 200 g
  • prašak za pecivo - 2/3 kašike
  • soda za hleb - 2/3 kašike
  • za krambl
  • maslac - 40 g
  • brašno - 100 g
  • šećer - 80 g
  • cimet - 1 kašičica
  • orasi - 60 g, mleveni
  • trešnje - prema broju keksa (oko 16 komada)
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešamo maslac zajedno sa šećerom. Dodamo im mleko, jaja, cimet, mlevene orahe i vanilu.

U drugoj posudi pomešamo brašno s praškom za pecivo i sodom, i dodajemo smesu od maslaca. Sve promešamo veoma dobro. Dobija se gusta smesa.

Za krambl pomešamo brašno, šećer, orahe i cimet. Promešamo i dodajemo im i maslac koji smo isekli na kocke. Počinjemo da pritiskamo prstima dok ne dobijemo mrvice.

Od guste smese kašikom grebemo i stavljamo u posudu sa mrvicama od maslaca.

Dobro uvaljamo sa svih strana i naređamo u posudu za pečenje koji smo prethodno podmazali ili postavili papir za pečenje.

Poređamo gotove krambl kekse na rastojanju jedan od drugog. U sredinu svakog od njih postavljamo po jednu trešnju odozgo.

Pečemo oko 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: