Svinjetina sa bukovačama

Svinjetina sa bukovačama
Fotografije: G-ja Angelova
1 / 5
18/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Skuvaj50 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
"Toliko je dobro ispalo da ne možemo da se ne pohvalimo - ukusna svinjetina sa bukovačama"

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 500 g
  • bukovače - 200 g, pečurke
  • mladi luk - 1 veza
  • luk - 1 veliki, star
  • šargarepa - 2 komada
  • belo vino - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • lovorov list - 2 - 3 listića
  • piment - 4 zrna
  • biber
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi izdinstamo krupnije isečen mladi i stari luk, i šargarepu, isečenu na polumesec. Kad se izdinstaju, dodajemo pečurke, isečene na trakice po dužini.

Kad pečurke omekšaju, dodajemo svinjsko meso, isečeno na zalogaje. Kad se dobro izdinsta sipamo šolju belog vina i 1 šolju vode.

Dodajemo začine, lovorov list, piment, biber, alevu papriku i so.

Smanjujemo ringlu i kuvamo oko 50 minuta, dok ne ispari, ali ne potpuno.

Treba da ima malo sosa, zato što se servira sa čisto belim pirinčem kao dodatak.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: