Bukovača sa pivom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Bukovača sa pivom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
12 min.
Kuvanje
22 min.
Ukupno
34 min.
Porcije
2
"Otkrili smo savršeno meze za pivo, samo da otvorimo još jedno, da bi bili sigurni"

Potrebni sastojci

  • bukovača - 200 g
  • maslac - 30 g
  • beli luk - 4 čena
  • pivo - 200 - 220 ml
  • peršun - 3 struka
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite pečurke. Isecite ih na velike parčiće, a čenove belog luka isecite na tanke kriške.

Zagrejte maslac na tihoj vatri i stavite u njega beli luk. Nakon minut-dva dodajte pečurke sa malo soli i pola iseckanog peršuna i pojačajte vatru.

Kuvajte 10 minuta ili dk se ne redukuje veći deo tečnosti koju su pustile bukovače.

Tada nalijte pivo i nastavite kuvanje još 8-10 minuta.

Pospite preostalim svežim peršunom i sa još soli, ako je neophodno.

Servirajte predjelo pečurke u maslacu toplo.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: