Način pripreme
1. Laneno seme sameljemo u blenderu ili mašinici za kafu, zajedno sa polovinom semena bundeve.
2. U posudu sipamo brašno, mlevene semenke i sve ostale sastojke. Lepo promešamo dok ne dobijemo homgenu smesu. Ako je potrebno dodajemo vodu ili brašno, da se dobije kompaktno srednje meko testo.
3. Testo stavljamo na papir za pečenje i pokrivamo još jednim listom. Odozgo prelazimo oklagijom, razvučemo na mnogo tanak, ravnomeran sloj. Gornji list papira skidamo, i uz pomoć točkića za sečenje pice pravimo proreze, ne sečemo dno, markiramo kvadrate.
4. Stavljamo u ugrejanu rernu na 200 stepeni oko 15 minuta. Lepo je da se dobro prepeku, zato što su tako najhrskaviji i ukusniji, ali treba da pazimo da ne zagore, zato što su tanki.
5. Gotove krekere ostavljamo da se ohlade i da se izlome po mestima gde su markirani/isečeni. Integralni krekeri sa semenkama susama, lana i bundeve su gotovi. Veoma ukusni, zdravi i odgovarajući za jelo u svako doba dana.
Napomena: Ako želite možete da ne dodajete prašaak za pecivo. Njega ima u sastojcima za recept, ali sam probala i bez njega, a rezultat je isti.