Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Šnjur na grčki način

Šnjur na grčki način

IskraIskra
Pomoćnik kuvara
757148
Šnjur na grčki način
Fotografije: Iskra
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Bre, ovi grci su se za sve pobrinuli, i za piće i za hrskavu ribu"

Potrebni sastojci

  • šnjur - 600 g
  • maslinovo ulje - 6 kašika
  • origano - 1 kašičica
  • selen - 1/2 kašičice
  • limun - sok od 1 komada
  • beli luk - 2 čena, izgnječena
  • so
  • voda - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i operemo šnjura. Poređamo ga u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje i solimo sa obe strane.

Mešamo sve sastojke osim vode i dobro promešamo, dok se ne dobije redak krem.

Ovom smesom mažemo ribu sa obe strane. Nalivamo vodu pazeći da ne bude preko ribe.

Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 35-40 minuta.

Serviramo toplu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: