Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena Riba»Šnjur na norveški način

Šnjur na norveški način

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k120
Šnjur na norveški način
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 4
09/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Koja li je tajna ovog prženog šnjura? Jednostavno vidite dole u receptu"

Potrebni sastojci

  • šnjur - 1, 5 g, svež
  • speltino brašno - 3 kašike
  • kukuruzno brašno - 3 kašike
  • norveški začin za ribu - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 300 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Šnjur se opere veoma dobro. Ako je riba prethodno zamrznuta stavlja se u posudu sa hladnom vodom na 30 minuta.

Šnjur se očisti veoma dobro, tako što se sklanjaju glave i iznutrice.

Nakon što se očisti opere se još jednom.

Speltino brašno se stavlja u plitki tanjir.

Dodaje se kukuruzno brašno i norveški začin za ribu, So se ne dodaje, jer začin sadrži so. Meša se veoma dobro dok se ne dobije homogena smesa.

Riba se ocedi u cediljki od vode.

Svaka riba se uvalja u brašno i ostavlja se na drvenoj daski 10 minuta.

Maslinovo ulje se zagreva u plitkom tiganju.

Svaka riba se prži u prethodno zagrejanom maslinovom ulju sa obe strane dok ne postane zlatasta.

Šnjur na norveški način se servira sa svežim povrćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: