Knedle sa hlebom za kebap (specijalitet iz turske kuhinje)

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
207
813
19/04/2018
"Znate kako se pravi kebap, a sad vidite kako da spremite specijalne turske knedle sa hlebom"
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije20
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano739
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudu nalijte ulje i narendajte u njega na krupno rende očišćenu glavicu luka.

Dodajte jaja, sveže mleko i promešajte. Izdrobite suvi hleb na male parčiće i dodajte ga u smesu.

Posolite po ukusu i dodajte brašno i sitno isečen peršun, promešajte dobro.

Mokrim rukama oblikujte lopte od smese (ne pritiskajte ih dlanovima) veličine oraha.

U šerpu sa posoljenom hladnom vodom, spustite loptice, jednu po jednu, kuvajte oko 15 minuta.

Servirajte kebap sa ukusnim toplim knedlama, za jedan ukusniji ručak ili večeru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar