Žele od dinje

Žele od dinje
Fotografije: Zoritsa
1 / 7
19/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
"Sveže i aromatično - odličan desert"

Potrebni sastojci

  • želatin - 2 kesica
  • dinja - 200 g
  • voda - 500 ml
  • šećer - 2 - 3 supene kašičica
  • vanila - 1 kesica
  • listovi limuna - za dekoraciju
  • sok od limuna - od pola limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte kesice želatina u čašu sa hladnom vodom i sačekajte 20 minuta da nabubri.

U odgovarajućoj posudi ugrejte vodu, šećer i kesice vanile. Mešajte dok se šećer ne rastopi potpuno. Skinite sa vatre i ostavite sa strana.

Kad želatin nabubri, (liči griz alvu) ugrejte ga na pari na tihoj vatri, pazite da ne provri.

Kad želatin bude gotov i postane providan sirup, pomešajte sa vodom i šećerom i lepo promešajte.

Na kraju dodajte sveže isceđen sok od limuna za aromu.

Oljuštite dinju, očstite od semenki i isecite na kockice. Kockice dinje prebacite u prethodno pokašene čaše i sipajte smesu od želatina. Čaše pokrijte folijom i stavite u frižider da se žele stegne.

Kad izvadite žele iz čaša u tanjir stavite na kratko u vrelu vodu - žele se odvoji od ivica i odmah se odlepi.

Ako se žele dobro uhvati za čašu, uzmite prosto mali oštar nož, pokvasite ga i prođite njim oko ivica. Nakon toga okrenite čašicu tanjir i lupite po dnu.

Žele servirajte dekorisano listićima limuna.

Bon apeti!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: