Način pripreme
Špikujte svinjetinu sa prepolovljenim čenovima belog luka i natrljajte solju i biberom. Napravite marinadu od soja sosa, meda, senfa i ulja i namaite obilno vrat sa svih strana. Uvijte folijom i ostavite na hladnom mestu da se marinira oko 12 sati.
Sklonite foliju i pospite vrat preostalim začinima - ruzmarinom, čubrom i kuminom. Prebacite ga u namazanu posudu za pečenje i prelijte pivom. Pokrijte dobro aluminijumskom folijom i stavite da se pečeu prethodno zagrejanoj rerni do 220 stepeni. Čim tečnost u posudi provri, smanjite stepene na 180 i ostavite da se peče malo duže od sat vremena.
Malo pre nego što je meso gotovo, skonite foliju i rasporedite oljušten i na parčiće isečen krompir, zajedno sa maslacem na kockice. Dolijte još 100 ml piva i vratite da se ispeče dok ne bude gotovo.