Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Svinjski vrat u rerni sa krompirom

Svinjski vrat u rerni sa krompirom

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Svinjski vrat u rerni sa krompirom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
175 min.
Porcije
6
"Toliko krhko, aromatično i ukusno - ovo jelo će vas naterati da se osećate ko u raju!"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1, 2 kg, svinjski vrat bez kosti
  • soja sos
  • med
  • senf
  • ulje
  • beli luk - 1 glavica, čenovi
  • so
  • biber
  • ruzmarin
  • čubar
  • kumin
  • pivo - 200 ml + 100 ml
  • krompir - 600
  • maslac - 60 g
* merne jedinice

Način pripreme

Špikujte svinjetinu sa prepolovljenim čenovima belog luka i natrljajte solju i biberom. Napravite marinadu od soja sosa, meda, senfa i ulja i namaite obilno vrat sa svih strana. Uvijte folijom i ostavite na hladnom mestu da se marinira oko 12 sati.

Sklonite foliju i pospite vrat preostalim začinima - ruzmarinom, čubrom i kuminom. Prebacite ga u namazanu posudu za pečenje i prelijte pivom. Pokrijte dobro aluminijumskom folijom i stavite da se pečeu prethodno zagrejanoj rerni do 220 stepeni. Čim tečnost u posudi provri, smanjite stepene na 180 i ostavite da se peče malo duže od sat vremena.

Malo pre nego što je meso gotovo, skonite foliju i rasporedite oljušten i na parčiće isečen krompir, zajedno sa maslacem na kockice. Dolijte još 100 ml piva i vratite da se ispeče dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: