Način pripreme
Krompir ogulite i isecite na pola. Isecite i sve neravnine sa strane, tako da dobijete 2 pravougaonika. Svaki isecite na pola, pa sredinu svake polovine uređajem ili samo kašičicom napravite udubljenje, ali vodite računa da ne stignete dno. Stavite ih u hladnu vodu.
U šerpu isipajte oko 2-3 prsta ulja, zagrejte i onda ispržite osušena gnezda od krompira. Izvadite ih na salvetu.
U tiganju otopite maslac i dodajte iseckan luk, pa sve dinstajte oko 2-3 minuta. Dodajte so, biber, kumin, korijander, pa promešajte.
Dodajte mleveno meso i promešajte, sve dok se ne izmrvi. Dodajte i paradajz pire, koje ste prethodno pomešali sa bujonom, pa isipajte i bujon /oko 200 ml/. Neka se krčka 5-7 minuta. Preko posipajte iseckan peršun i sklonite sa vatre.
Gnezda od krompira poređajte u široku i plitku šerpu. Napunite ih smesom od mlevenog mesa, sipajte oko 100 ml bujona, do sredine gnezda, pa poklopite.
Neka se sve kuva oko 15-20 minuta, na umerenoj temperaturi.
Pri serviranju dodajte po 1 kašiku kiselog mleka sa malo istinjenog belog luka.
Napomena: Punjena gnezda od krompira možete spremiti i u renri na 180 stepeni.