Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Kurban-čorba»Kurban od jarećeg mesa

Kurban od jarećeg mesa

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Kurban od jarećeg mesa
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Kurban od jarećeg mesa - kako to nalaže tradicija"

Potrebni sastojci

  • jareće meso - 1 - 1, 5 kg
  • luk - 1/2 glavice
  • biber - 5 - 6 zrna
  • so - po ukusu
  • voda
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Jareće meso se iseče na sitno i stavlja u šerpu punu vode. Kada provri, formira se pena koju sklanjamo kašikom dok ne ostane čista voda.

Sečemo luk na parčiće i dodajemo u meso.

Kada provri stavljamo i biber u zrnu.

Ako nam se čini postan kurban dodajemo malo ulja. Pred kraj kuvanja u meso dodajemo i so.

Kuva se oko sat ili sat i po u zavisnosti od mesa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: