Način pripreme
Rastopite maslac na vatri i u njega izlomite čokoladu. Ja sam koristila prirodnu čokladu, ali može i mlečna. Mešajte dok se ne rastopi i dok smesa ne postane homogena. Ostavite da se ohladi.
Mutite jaja i šećer mikserom dok se ne udvostruče i dok se šećer ne rastopi potpuno. Dodajte sveže mleko i ponovo promešajte.
Pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu i vanilu. Mešajte i dodajte u smesu od jaja. Dobijate dosta gusto testo.
Na kraju dodajte maslac sa čokoladom, mešajte neprestano. U zavisnosti od sezone možete koristiti seže ili suve brusnice.
Ja sam koristila sveže brusnice, oprane i osušene, nakon toga ih pomešajte sa 1 supenom kašikom brašna i tek onda dodajte u gotovu smesu. Suve samo dodajte.
Sipajte testo u namazan pleh i pecite u ugrejanoj rerni na 160 stepeni sa ventilatorom, oko 40 minuta.
Po želji pospite šećerom u prahu dok je još topao.