Pečene jabuke sa orasima i suvim grožđem

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacPočetnik
24/04/2018
"Naizgled obične pečene jabuke, a zapravo su neverovatno ukusne "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano330
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite jabuke i isecite gornje delove. Unutrašnjost pažljivo izdubite. Posipajte smeđi šećer.

Potopite suvo grožđe u konjak, dok ne omekša.

U jabuke stavite maslac, suvo grožđe, sok o pomorandže, med i orahe. Posipajte preko cimet, pa stavite poklopce, koje ste isekli.

Stavite jabuke u tavu, obloženu papirom za pečenje, a nakon toga stavite tavu u zagrejanu rernu do 200 stepeni.

Pecite dok jabuke ne omekšaju i dok ne dobiju braon boju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar