Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Male pitice od jabuka sa bademima

Male pitice od jabuka sa bademima

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Male pitice od jabuka sa bademima
Fotografije: marcheva14
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
15
"Pitice su preporučljivije, zato što možete da pojedete bar nekoliko"

Potrebni sastojci

  • maslac - 100 g, na sobnoj temperaturi
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 75 g, kristal
  • ulje - 60 ml
  • pavlaka - 3 supene kašike, kisela
  • vanila - 2 komada, prah
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • brašno - 450 - 460 g
  • NADEV
  • jabuke - 2 komada, srednje velične
  • šećer 4 kašiče, kristal
  • bademi - 60 g, krupnije samleveni
  • cimet - 2 kašičice
  • šećer u prahu - za posupanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepni;

Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.

Oljuštite jabuke i izrendajte. Stavite u širok tiganj na umernu vatru. Mešajte periodično dok tečnost ne ispari. Dodajte šećer, ponovo promešajte da tečnost ispari i kad smesa postane skroz suva, dodajte cimet i bademe. Promešajte i skinite sa vatre. Ostavite da se potpuno ohladi.

Mekani maslac stavite u posudu, dodajte jaje, šećer, pavlaku, ulje, vanilu i so. Promešajte drvenom kašikom i iz dva puta dodajte brašno sa praškom za pecivo.

Mesite rukama dok ne dobijete loptu od testa. Podelite na dva jednaka dela. Jedan deo pokrijte folijom, a drugi deo razvucite na malo brašna na krug debljine oko 3-4 mm.

Sa kalupom oko 7 cm isecite krugove, na jednim krugovima, malim kalupom isecite rupu u sredini.

Na osnovni krug stavite puno kašičicu nadeva, poklopite drugim krugom sa rupom. Viljuškom učvrstite ivice testa. Ostavite na hladnom na oko 20 minuta. Za drugi deo možete koristite veliki kalup za sečenje - oko 10-12, i uradite na isti način.

Kad se doboljno ohlade, pecite ih na 180 stepeni oko 15-20 minuta, ili dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

Hladne pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: