Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od Jabuke»Švedski kolač od jabuka sa bademom i kardamonom

Švedski kolač od jabuka sa bademom i kardamonom

Švedski kolač od jabuka sa bademom i kardamonom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 5
27/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Kada čovek gleda ovaj švedski kolač, nesvesno se oblizuje, jeste li primetili"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 1/2 kg
  • bademi - 100 g, mleveni
  • kravlji maslac - 150 g
  • šećer - 150 g
  • brašno - 50 g
  • jaja - 2 komada
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • cimet - 1 kašičica
  • kardamon - 1 grančica
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Izvadite kravlji maslac iz frižidra i isecite u posudi na male komade. Ostavite na sobnoj temperaturi dok ne omekša.

Dodajte polovinu šećera, jaje, mlevene bademe, brašno i prašak za pecivo. Zamesite meko testo koje se ne lepi.

Operite i oljuštite jabuke. Očistite ih od semenki i izrendajte. Dodajte cimet i kardamon (prethodno izgnječen drvenim čekićem).

U kalupu sa dnom koji se otvara stavite polovinu od testa. Rasporedite ravnomerno po dnu.

Stavite jabuke, začine i preostali deo šećera. Stavite odozgo drugu polovinu od testa, ponovo ravnomerno rasporedite.

Pecite kolač od jabuka u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.

Izvadite, ostavite kolač da se ohladi i pospite šećerom u prahu.

Švedski kolač od jabuka sa bademima i kardamonom je gotov!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: