Medenjaci sa mašću

Medenjaci sa mašću
Fotografije: Tsvetanka Tsvetanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
40
"Ukusni medenjaci se prave sa mašću, nemojte da je menjate, za najbolji rezultat"

Potrebni sastojci

  • svinjska mast - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • med - 5 supenih kašika
  • soda bikarbona - 1 supena kašika
  • limun - kora jednog
  • cimet - 1 kašičica
  • kakao - 1 supena kašika
  • jaja - 3
  • brašno - oko 1 kg
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjska mast treba da bude na sobnoj temperaturi. Med je u tečnom stanju.

U pleh sipajte brašno i napravite udubljenje u sredni. Jaja umutite viljuškom i stavite ih u udubljenje. Dodajte i ostale sastojke.

Koru limuna izrendajte. Zamesite meko testo. Ostavite ga da odstoji 10-15 minuta. Razvijte ga sa brašnom.

Isecite oblike po želji i stavite ih u pleh. Pecite u ugrejanoj rerni na 190 stepeni oko 7-10 minuta.

Pazite da ih ne prepečete.

Zalepite ih sa džemom ili slatkom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: