Način pripreme
U kaseroli se zagrevaju maslac i med, bez da uzavru. Jaja sa šećerom u prahu, solju i sokom od pomorandže se mute metalnom žicom za mućenje.
Suvi sastojci se proseju. U smesu od jaja se postepeno dodaje istopljeni maslac i med, kao i suvi sastojci.
Mesi se lepljivo testo koje se pokriva folijom i stavlja se u frižider na 60 minuta ili u zamrzivač na 20-30 minuta dok se ne stegne.
Na nabrašnjenu radnu površinu se otkida testo i razvija se kora debljine otprilike 1/2 cm.
Pomoću prstena ili čaše se seku krugovi koji treba da budu za jednu veličinu veći od otiska štampe.
Kada su ištampani, kolačići se peku u zagrejanoj rerni na 160 stepeni sa ventilatorom ili na 180 bez ventilatorom - otprilike 7-10 minuta u zavisnosti od rerne.
Ispečeni medenjaci se hlade i slepljuju se dva po dva pomoću smese.
Po želji mogu da se dekorišu obojenom čokoladom ili ajsingom. Stavljaju se u kutiju da se ne bi pokvasili.
Medenjaci sa kakaom su gotovi.