Kadaif sa lešnicima

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Новак
5
6
25/04/2018
"Uvek ima mesta u želucu za još jedno parče kadaifa "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano395
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kadaif - 1 pakovanje, 400 g
  • za sirup
  • šećer - 600 g
  • voda - 800 ml
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • pomorandža - 1 komad
  • kora limuna
  • kora pomorandže
  • maslac - 125 g
  • lešnici - za garnir
  • voće - po želji
  • šlag - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Kadaif stavite u tavu, koju ste dobro premazali maslacem. Preostali maslac isecite na manje komadiće i rasporedite preko kadaifa. Tavu stavite u prethodno zagrejanu rernu i pecite na umerenoj temperaturi.

Pecite, dok kadaif ne dobije zlatnu koricu. Ostavite ga da se ohladi.

Sirup napravite od šećera, vode, vanilin šećera, sok od pomorandže i kore limuna i pomorandže, koje ćete ukloniti kada sirup proključa oko 5 minuta.

Neka odstoji 15 minuta, da ne bude mnogo vruć.

Ispečeni kadaif, kada se već ohladio, prelijte sirupom. Kada upije sirup i kada se malo ohladi, pokrijte plastičnom folijom i ostavite na hladno mesto, najmanje 12 sati. Bolji bude kada odstoji.

Preko posipajte izmrvljene lešnike.

Garnirajte sa šlagom i voćem po želji.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar